Mikala

Indrazneste sa vizezi

Autostrada Unirii

″Autostrada Unirii″⁣, aşa cum a fost numită, nu are însă un termen de finalizare şi nu este clar nici de unde vor fi luati banii, pentru că aleşii au lăsat aceste decizii în grija Guvernului.

Si credeti voi ca se omoara guvernu sa faca aceasta autostrada ?

Tocmai ce vorbeam zilele astea de minunata autostrada Comarnic-Brasov care este promisa incepand din 1995.

Ete aici articolul.

Nu doar atunci ci periodic la cativa ani ani pentru ca e crezi… romanu’ in mojritate are mintea scurta si pune botu’ repede.

Dovezi

Pai in primul rand articolul de mai sus in care se tot promite si nu este gata nici dupa 25 de ani. In afara de asta sunt parlamentarii psd care voteaza impotriva autostrazii A8 si nu numai. Puteti gasi articolul aici

Ministrul Transporturilor Lucian Şova a BLOCAT proiectul construcţiei pentru autostrada Comarnic – Braşov. Articolul poate fi gasit aici

Un alt articol care dovedeste ca guvernul are alte interese decat sa construiasca infrastructura este astaCorina Cretu, comisar in parlamentul european tipa in media de ceva timp ca “sunt bani europeni pentru autostrazi”  dar guvernul prefera parteneriatul public privat (PPP).

Pai normal ca il prefera. Banii europeni nu se pot fura, ca sa ii accesezi trebuie sa ai un dosar/proiect clar in care sunt transparente costurile, modalitatile si termenele de executie. Pe cand cazul proiectelor incheiat in prezent in Romania nu se tine cont de astfel de detalii.

De aia la noi

  • costul unui km de autostrada este printre cele mai mari din lume
  • avem regi ai asfaltului fara sa avem asfalt
  • constructia infrastructurii dureaza cu anii

Moldova este singura regiune mare istorică a României care nu are nici măcar 1 metru de autostradă construit.

Si stici ce-i trist ?

S-or fi batut ei cu caramida in piept acum in parlament, dar fac pariu cu oricine, chiar daca ar semna azi un contract de construire nu va fi gata la termen si va costa mult mai mult decat este bugetat.

Sigur se gasesc situri arheologice, vor trece veverite care musca din senile si piesele speciale se fabrica numai in anumite conditii .. e greu pana vin altele.

Si colac peste pupaza si peste Dragnea nici macar nu este autostrada. Este o sosea rapida. Ma bufneste rasu’ cand vad ca are 311 km. Pai iti dai seama ce-ar insemna asta pentru Romania in conditiile in care noi inauguram cativa km pe an si nici aia finalizati 100%.

Cum sa nu te ia capu ?

Nici nu stiu daca sa rad sau sa plang cand vad cate-un maimutoi care taie cate-o panglica pentru cativa km de cale de rulare. Adica e doar asfaltul. Nu se poate circula pentru ca nu e terminata sau nu are elementele de siguranta sau nu are pe ma-sa sau pe ta-su… fac o treaba mare astia de mama-mama.

In schimb dupa ce-ti termina mandatul ii vezi cu cate-o viluta din meditatii, din munca de primar cinstita, etc.

Este o lege foarte necesară, este un obiectiv pe care ni-l dorim de foarte mult timp″, a transmis Vasile Cîtea, deputat PSD.

O declaratie in directia realizatii acestui proiect ar fi fost: “Lucram la legea care in momentul de fata este neclasa, ne dorim ca acest proiect vital sa fie gata in X luni” si eventual declaratia sa vina de la ministru’ transporturilor.

Macro

Nu stiu din ce motive psd-u’ nu vrea sa faca infrastructura. Probabil ori vrea sa fure cat poate de mult, ori nu vrea din punt de vedere strategic. Nato-UE inainteaza tot mai mult la granita cu rusii de cand a aparut scutul de la Deveselu.

Daca rasfoiti putin istoria inapoi o sa vedeti ca Moldova a fost marginalizata, ca un frate vitreg, de foarte mult timp. De pe vremea lui Ceausescu sau poate chiar mai de mult. Din nu stiu ce motive, poate tot astea strategice, in Moldova nu s-au construit obiective importante mai deloc. Ma refer la mari uzine, centrale, etc. Poate ca in caz de razoi era un plan, de care Ceausescu era sau nu constient, pentru ca si el mai era dus de nas de cate unii cu scoala cateodata.

Autostrada asta ar fi o mare realizare pentru Moldova si pentru Romania. In conditiile in care din cauza coruptiei mari se vorbeste in prezent si de separarea Ardealului de Muntenia si Moldova din motive economice si administrative evidente.

Eu sunt nascut si crescut in Bucuresti si va spun sincer ca-s unele proiecte mari in Ardeal de invidiat. Ce face Ilie Bolojean in Oradea sau Boculete la Cluj nu-i de colea.

Atata timp cat guverneaza guvernarea asta n-o sa pupati voi autostrazi. Poate cate-un metru-doi ca sa va scoata ochii ca se lucreaza, dar nu mai mult.

Daca va uitati in vest sunt tari cu suprafata mult mai mica decat Romania care au mii de km de autostrada. Au centuri la marile orase. Mai punem ca strazile lor nu au gropi ? ca platesti masina de 3 ori la cat de des o duci in service…

Planurile pentru autostrazi sunt din 1966. Intre timp s-a schimbat stampila si data. Uite cum ar fi trebuit sa arate romania la infrastructura rutiera

auostrazi-Ceausescu
harta autostrazi 1966

Vise maica .. vise ..

 

Citeste si despre ELMO, scuterul electric produs in Romania in 1970

sau Devel, masina de 5.000 de cai (exact 5000Hp) 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.