Mikala

Indrazneste sa vizezi

Banii si timpul

Cate ceva despre ce-ar trebui sa facem cu timpul nostru.

Se spune ca este bine sa economisesti cel putin 30% din venitul tau lunar. Multi or sa spuna ca nu are cum, sunt diverse cheltuieli care impiedica asta.

De acord

Atunci scade procentul la cat poti tu sa economisesti. Unii recomanda 10%. La fel, multi or sa spuna ca nu au cum. Cea mai mica suma pe care o poate economisi oricine este 3%. Daca nu poti economisi nici macar 3% inseamna ca nu vrei. La un salariu de 1.000 de lei 3% inseamna 30 de lei pe luna.

Tips & Tricks 

Ca sa poti economisi cu usurinta plateste-te intai pe tine. Daca o sa faci acest lucru cand o sa ramai fara bani (ca de fiecare data) va trebui sa gasesti o solutie sa faci mai multi bani. Si astfel te obligi practic sa gandesti cum sa faci bani. Ideile sunt multe, trebuie doar sa vrei sa pui una in aplicare.

Cand ai luat salariul pune 50 de lei intr-un cont si uita de ei. Cand faci orice spaga, combinatie sau alta afacere si ramai cu bani pune si din aia cat vrei tu in contul tau de economii.

Poti prezice viitorul financiar al unei persoane dupa cheltuieli.

Sa luam ca exemplu doua persoane

Popescu face economii, cumpara carti despre investitii, merge la seminarii, are abonamet la sala, isi spala masina saptamanal si isi cumpara carti si haine frumoase.

Ionescu da banii pe baxuri de bere, pantofi noi, televizor, bilete la meciuri de fotbal, seminte si se duce in club de manele.

Timpul si banii sunt doua active foarte importante, foloseste-le intelept !

 

Decat sa stai intr-o casa modesta sa nu-ti ajunga mai rar sau mai des banii de la o luna la alta, mai bine sa fi chibzuit sa faci bani sa te muti intr-o casa mai mare.

Decat sa nu cumperi un produs de lux pentru ca nu-ti permiti, mai bine sa-ti pui intrebari de genul: Oare ce trebuie sa fac sa mi-l permit ?

Totul tine de cum iti administrezi timpul si ce faci cu banii. Toata lumea are 24 de ore pe zi. Cum de la unii le ajung si reusesc sa-si cumpere lucruri mai scumpe (masini, casa mai mare, vacanta, haine, etc) ?

Exemplu:

Daca ai economisit 10.000 de lei (aproape 2.000 de euro) si vrei sa-ti cumperi o masina cum faci ?

Daca tocmai ai raspuns ca te duci si dai banii pe masina inca nu gandesti cum trebuie.

Investesti cei 10.000 de lei ca sa iti aduca un venit mai mare sau mai mic, si cand ajungi la suma de 10.000 iti cumperi masina. Astfel te alegi cu o masina si cu o sursa de venit !

Cheltuieste bani ca sa ai bani

Pare ciudat nu ?

Din pacate nu sunt pomi din care sa culegi bani. Asa ca trebuie sa faci ceva sa faci bani. Cel mai usor este sa investesti o suma mai mare sau mai mica si dupa o perioada de timp o sa ai banii de care ai nevoie. Iti poti acoperi datoria si daca muncesti cu cap iti ramane si ceva in plus.

Ai o problema cu banii ?

Rezolv-o !

Daca o pacalesti de fiecare data si o amani n-o sa se rezolve singura. Este la fel ca si cu burta. Nu poate nimeni sa faca miscare pentru tine sa te scape de burta, cum nimeni nu poate sa-ti rezolve problema cu banii. Chiar daca o sa castigi la loto, dupa o perioada de timp ajungi la acelasi nivel daca nu inveti ce sa faci cu banii.

Datoriile in bani sunt bune numai daca ramai cu mai multi bani decat ai avut la inceput intr-un timp decent. Daca faci 500 de lei in 5 luni nu e chiar asa grozav. Dar daca faci 500 de lei intr-o zi parca e altceva.

 

in curand cateva idei si despre efectul de levier

cand termini postul pune si vreo 2-3 poze sugestive

 

PS: foloseste-ti capul !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.