Mikala

Indrazneste sa vizezi

Bucuresti, locul 1 la trafic

Oamenii care circula zilnic prin Bucuresti pierd 27 de zile pe an in trafic.

Ce poate fi mai frumos decat sa inghiti noxe in trafic pierzand timpul ? 

Bucurestiul a urcat doua locuri si acum este cel mai agolomerat oras din Europa. Daca va incanta cu ceva suntem pe locul 3 in lume. In ritmul asta vom ajunge curand in top.

Studiul a fost facut de Tom Tom Traffic Index pe 190 de orase. Conform calculelor in superba capitala se pierd 218 de ore pe am intrafic, echivalentul a 27 de zile. Daca oprim sa facem un pipi sau sa cumparam un pachet de tigari putem spune lejer o luna. La ora de varf cati te lasa sa intri in fata lor ?  Sa fim seriosi..

In medie Bucurestenii pierd cu 50% mai mult timp in trafic mai mult decat cei din Rio de Janeiro sau Istambul. Iar perioada de varf stam ca prostii in trafic aproape 98% din timp.

Ne-a promis primarita ca va face revolutie in trafic. Nu trebuie sa se chinuie, deja este. Avem in schimb si poluare bonus.

Si americanii au astfel de probleme, dar in procente mai mici, numai 35% din timp stau in trafic. Dar la ce zgarie-nori au, inghesuiala mare pe metru patrat, este mult mai bine decat la noi.

De ce este trafic mare in Bucuresti ?

Poate ca era mai corect de ce este capitala blocata la ore de varf ?

 • transportul in comun
 • calitatea drumurilor
 • lipsa infrastructurii
 • lipsa sisteme de supraveghere trafic
 • politistii nu isi fac treaba
 • si altele ..

Sunt cam obosit si n-o sa ma lungesc cu portul asta cum as fi vrut. Este evident ca nu avem si n-o sa putem circula civilizat in Bucureti atata timp cat nu indeplinim cateva criterii logice, necesare si de bun simt.

Vestea trista este ca guvernul nu vrea autostraziSi daca nu va convinge articolul ala aveti aici dovada ca Autostrada Comarnic-Brasov este promisa din 1995.

trafic bucuresti
trafic bucuresti

Transportul in comun 

Preferam sa luam spaga de la turci cu mizeriile alea de otocar in loc sa continuam cu Mercedes care aveau o oferta el putin de doua ori mai buna !

Gasiti lista, iti dai seama cat de grav este daca nemtii de la Mercedes au facut o lista punctuala cu avantajele autobuzului lor.

Caliatea drumurilor

Care groapa s-o ocolesti si in care sa dai ? Cum o dai tot iti rupi masina.

Cum sa te deplasezi decent cand nu poti depasi 15km/h pe undele strazi. Sunt atatea gropi in tara asta incat daca as primi un euro pentru fiecare centimetru patrat le-as asfalta pe toate. Dar ce-i intereseaza pe guvernantii nostri care put a peste..

Stii ca_ca capu’ la peste se impute primu, nu ? Cand dai intro groapa faci o cruce mare si te gandesti cat de mult s-a dus socu’:

 • cauciuc
 • janta
 • bascula
 • bieleta
 • bucse, etc.

Sunt la service-uri auto in Bucuresti mai ceva ca farmaciile, casele de pariuri, si bancile. In rurand o sa vedem un service la fiecare intersectie. Si intre pe drumurile mai lungi !

Propun sa plateasca ma-sa lu Dracnea !

Despre infrastructura

…m-am saturat sa tot vorbesc. In primul rand daca nu ai centura singura alternativa, in afara de camp, este orasul. Cine nu moare pe centura travesteza orasul cu semaforul in 2-3h.

Comparativ, ca sa vezi diferenta, intro tara normala, cu autostrazi, in timpul asta este faci 400 de km. Daca pui o medie de 130km/h in 3h esti departe.

Noua ne ia 3 ore  sa traversam capitala de 2okm. UAU fi-v-ar prostii-ai dreaq. Care ? pai aia de la guvernare si aia de i-au ales !

Cine este interesat poate citi aici despre Autostrada unirii cum moldovenii fac petitii pentru autostrada si p-astia de la Bucuresti ii doare-n .. scaun.

Sisteme de supraveghere trafic 

Cum ar fi un sistem de supraveghere in intersectii pe baza caruia soferii care incalca legea sa primeasca amenzile acasa. Cum ar fi ca, intr-o zi, toti cei 5488 de soferi care ocolesc statia de tramvai la intersectia cu Iancului sa primeasca o amenda acasa ?

Politistii nu isi fac treaba 

Asta cu politistii care nu isi fac treaba e discutabila. Nu ii poti invinovati neaparat dar au si ei vina lor.  Daca s-ar aplica legea pentru toti ar fi mai multa civilizatie in trafic.

Un sofer care nu da prioritate primeste amenda de 3000 de lei. A doua oara nu se va mai intampla. Un sofer care stationeaza si blocheaza prima banda, e vazut de un agent si primeste amenda 1500 de lei. A doua oara nu va mai opri acolo. Un alt sofer primeste amenda 1500 de lei ca a oprit sub semnul de Stationare Interzisa si spune ca nu exista locuri de parcare. A doua oara va lua metroul. Sau va parca ceva mai departe, legal.

Concluzie

Multi romani nu gandesc. Ei se descarca pe moment pe cine le vine la indemana. In loc sa voteze cand trebuie cu cine trebuie, sa il ia de guler pe ala care trebuie si sa il dea cu capu de stalp sau stiu io ce sa ii faca .. ei claxoneaza ca soarecii in cutiile alea de tabla care mai mult stau si polueaza decat sa mearga.

Li se umfla vena si fac tot felu de boale. E o vorba ca sunt “fericiti cei saraci cu duhu”. Ete ca pe termen lung nu prea-s fericiti.

Norocu meu ca ma duc la munca cu metroul. Fac 45 de minute (15 pana la metrou si 30 cu metroul schimband o data). Merg zilnic Vitan – Pipera.

Decat sa merg cu masina, in mizeria asta de oras caruia ii zice capitala, la orele 9-17, mai bine emigrez.

Ce sa va zic dragilor, spor la munca si nervi de otel. Eu in saptamana care scriu articolul sunt liber asa ca va tin pumnii.

 

Da-i share sa vada si prietenii tai !