Mikala

Indrazneste sa vizezi

Carl Icahn

Cati dintre voi a auzit de acest monstru ?

Este intalnit adesea in mediul online ca Stapanul universului sau Cel mai temut om de pe wall Street.

El a facut ca un tweet sa valoreze 17 milioane de dolari in momentul cand a anuntat ca Apple este subevaluat si a anuntat ca va cumpara actiunile.

La numai o ora actiunile apple au crescut cu 19 puncte.

MaiĀ  nou este numit cel mai important investitor din America.

Probabil o sa spui ca Warren Buffet este ala. You’re wrong my friend (te-nseli prietene). La o scurta comparatie a firmelor celor 2 observam ca Ichan are o rentabilitate de 30% fata de Buffet cu un profit de doar 20%.

In momentul de fata este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, situat pe locul 27 cu o avere neta de 23 miliarde de dolari.

Un “actionar activist” care nu se sfieste sa vorbeasca despre mari companii mondiale precum Yahoo, Coca cola, Ebay sau Dell spune raspicat lucrurilor pe nume si este aplaudat si huiduit in acelasi timp.

Carl Icahn este un batranel cu aer de bunic care in tinerete a jucat poker pentru a-si intretine studiile si dupa probabil de placere descoperind ca scopul lui este sa faca bani. Din clasamentul mondial putem sa ne dam seama ca o face al dracu de bine.

A facut 2 milioane de dolari din Netflix, a crescut actiunle Ebay cu 76%, Motorola cu 23%, etc. In total s-a implicat in consiliile administrative a peste 23 de firme si a avut o rentabilitate medie de 27%.

Carl-Icahn-Forbes-cover

icahn carl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.