Mikala

Indrazneste sa vizezi

Catedrala neamului

Azi se sfinteste marea catedrala a neamului (prost) din Bucuresti. Daca nu munceam ma duceam sa-mi aduc contributia si respectul pentru sfintia sa, parintele Dorel ..pardon, parintele Daniel. A facut mama o fasole de n-am cuvinte …
Update
Preotul George Ciulei si-a dat foc in fata catedralei neamului in timpul slujbei de sfintire din cauza ca a fost exclus din treapta preotiei din cauza unui accident auto a carui victima a fost acum 3 ani in 2015.
Părintele, revoltat de soluţia finală, i-a scris în urmă cu cinci zile o scrisoare Patriarhului Daniel, în care îi explică pe larg cazul său, solicitându-i o audienţă. Altfel, spune preotul disperat, pe 25 noiembrie o să-şi  dea foc în timpul slujbei de sfinţire a Catedralei Neamului.
cos baschet catedrala neamului
daca punem cateva cosuri de baschet pe dansa o facem mult mai utila. Fa sport !
Sa continuam 
Nu stiu daca ma scuzati dar noi n-avem cu ce ne pieptana si noi facem catedrale in loc sa investim in dezvoltare (a oamenilor si grajdului asta de-i spuneti tara). Dar cum timpul le rezolva pe toate sa vedem ce se mai intampla in
 
Dupa ce ca a inghitit multe zeci de milioane de lei si/sau euro si o parte au fost luati de la sanatate, prea-vorbitorul care a refulat la televizor cateva vorbe a precizat ca mai trebuie multe milioane pentru a termina superba catedrala si ca va fi gata in aproximativ 5 ani.
 
Pai dureaza domne ca trebe timp sa plantezi tot mozaicul si finisajele interioare si exterioare. Cand vine baba sa pupe moastele tre sa fie impecabil. Daca i le lipeste un fir de par sau de nisip de buze exista riscul sa faca infarct si inseamna pierderi pe termen lung. 
 
Stii cum e cu catedrala asta ?
Esti amarat si n-ai bani, n-ai nici strada s-o treci, nici paduri, nici resurse*, in spitale ie multe boli … dar tu ai BMW. Ma rog, in cazul preafericitilor Mercedesuri. Multe, mari si scumpe ca sa fie bine sa nu fie rau.
Circ total!

Prea fericitul Daniel şi-a luat echipament tricolor pentru slujba de sfinţire a Catedralei!

Clovneria centenară, pusă în scenă de Patriarhie, mâine, la catedrala Mântuirii Neamului, va fi încununată de uniforma naţionalei de clerici ce urmează să fie lansată de chiar antrenorul jucător al selecţionatei B.O.R. PF Daniel va purta mâine un echipament tricolor marca Adibas Mango, cu scufie bleu, halat galben şi pelerină lolo, creat special pentru acest eveniment epocal.

Reporterii Comedy Mall l-au surprins azi pe CEO BOR Daniel probând cu satisfacţie garnitura vestimentară, în prezenţa unor înalţi consilieri bisericeşti şi a reprezentanţilor instituţiilor media ale Patriarhiei.

preafericitul Daniel echipament tricolor la slujba de sfintire
preafericitul Daniel echipament tricolor la slujba de sfintire
Ce fac altii la centenar
Finlanda împlinește 100 de ani. Și-a făcut cadou o bibliotecă a viitorului, care să le educe copiii pentru viitor.

In fiecare săptămână, Finlanda investește 200 de euro în fiecare copil. Finlanda e în topul celor mai educate națiuni ale planetei.

In fiecare săptămână, România investește 20 de euro în fiecare copil. România este #1 în topul țărilor UE cu cel mai mare procent de analfabeți. Daca investim de 10 ori mai putin ..

Când te întrebi cum am putea să ieșim din visul urât în care suntem ca țară, răspunsul e simplu: educație. Te întrebi de ce alegem politicienii pe care îi alegem? Răspunsul e: educație. Te întrebi de ce tolerăm apucăturile medievale ale unei biserici condusă de hoți? Educație. De ce nu știm să ne batem pentru drepturile noastre? Educație.

Suntem într-un cerc vicios. Suntem ne-educați, deci alegem politicieni incompetenți și ticăloși, care se asigură ca și în copiii noștri vor fi ne-educați, ca să continue să voteze politiceni incompetenți și ticăloși.

Există o singură ieșire. În 2019 și 2020 îți vei alege din nou oamenii care te reprezintă. Poți să stai acasă. Nu ieși la vot. Continuă să te plângi că politicienii nu fac și nu dreg și condamnă-ți și copiii la visul ăsta urât. Dar cândva vei înțelege că nimic din ce ni se întâmplă acum nu e din vina altora. E vina ta. Și e vina mea. Fiecare dintre politicienii pe care îi vezi sunt imaginea noastră. Sunt aleși de noi. Nu de Soros, nu de Putin, nu de Ceaușescu, nu de Burebista.
Peste 120 de milioane de euro a dat statul, în ultimul deceniu, către Catedrala Mânturii Neamului. Dar spre deosebire de cele 40 de milioane aruncate pe un referendum care a servit fix fuduliei lui Dragnea, se vede ceva. Opulenta!
Concluzie 
Data viitoare alege oameni educați care vor investi în educația copiiilor tăi. În loc de oameni care promit catedrale monumentale, făcute din banii copiiilor tăi, vei avea o nouă șansă să alegi oameni care construiesc biblioteci ale viitorului pentru ei. Pentru asta trebuie sa iesi la vot si sa stii pe cine votezi.
Crezi ca poti ?
Sa vedem. Decat sa iasa in lumea in strada pentru toate derapajele guvernului cu orele, sa fie gazati (meritat sau nu), voteaza, dureaza 15 minute.
*Resurse – aici autorul se refera multe resurse:
1. De exemplu metale pretioase. Putea sa spuna simplu Haur, dar sunt o gramada de alte metale rare de o importanta uriasa care se extrag din Romania  !
2. Sau gazele din Marea Neagra suficiente cat sa sustina necesarul populatiei noastre pe aproape 20 de ani. Pana de curand primeam 45% din aceste resurse ale solului (gaze, poate si petrol). Dar ce sa facem noi cu atatia bani. Noroc cu capetele alea luminate din pantalonii guvernamentali ca prin 2008 sau ceva a zis Tariceanu ca mai bine primim mici redevente fixe pe 10 ani decat jumate din productie.
3. Ca am zis de padure ..nu suntem doar prosti ca acceptam sa ni se taie padurile dar acceptam si exportarea lemnului neprelucrat.
Da-i un share sa vada si prietenii tai !