Mikala

Indrazneste sa vizezi

Despre vaccinare pro sau contra (2019)

Incepem direct cu informatii despre vaccinuri la bebelusi, despre vaccinuri pro si contra. O sa va spun si parerile despre vaccinuri la copii. Fiind responsabil pentru copilul dumneavoastra am sa las la latitudinea fiecaruia de a face sau nu vaccinurile.

Pana acum ceva ani cand aveam o baza solida in spate, si anume un LABORATOR de vaccinuri in care lucrau specialisti care produceau substante recunoscute la nivel mondial, care erau atribuite la sute de mii de copii fara probleme aveam incredere 100% in vaccinuri.

Cu timpul s-au schimbat lucrurile si Insitutul de vaccinuri Cantacuzino a fost inchis. Am inceput sa importam vaccinuri si au inceput sa apara problemele exact ca in cazul Hexi Pharma. Asa este cand nu esti direct raspunzator sau cand nu te afecteaza pe tine direct sau indirect. Suntem unii care importam vaccinuri. Cine raspunde pentru ele ? De unde stim noi ca nu se fac experiente pe noi ? (nu ca ar fi prima data, sunt cazuri si din alte industrii)

Revenind la vaccinurile care scad imunitatea

O serie de parinti s-au plans ca nu sunt bune vaccinurile. Vaccinurile poate influenta sistemul imunitar. Il poate intari sau slabi. Unul din motivele scaderii il reprezinta vaccinarile multiple.

“Orice vaccin, care actioneaza asupra sistemului imunitar, provoaca anumite reactii in organism, care, in timp, pot sa duca la dereglarea sau chiar la slabirea sistemului imunitar“ . Interviu cu dr. Rares Simu, imunolog, alergolog, homeopat .

despre-vaccinuri-pro-si-contra
despre-vaccinuri-pro-si-contra

Vaccinuri pro si contra

Inainte de a va spune despre vaccinuri va aduc in vedere ceva la fel de important. Acum cativa zeci de ani in urma

 • Doctorii credeau ca taieturile pot vindeca boli.
 • Oamenii de stiinta considerau ca focul este rezultatul unei substante numite flogistic.
 • Femeile se frecau cu urina de caine pe fata pentru a preveni imbatranirea.
 • Astronomii credeau ca soarele se invarte in jurul pamandului.
 • La fel cum de curand s-a descoperit ca chimioterapia accelereaza cancerul

(Mai multe despre acest articol gasiti aici.)

De ce credeti ca astazi este altfel ? Peste cativa zeci de ani urmasii nostri vor rade de noi la fel cum radem si noi de cei de mai sus.

Sunt indignat cand vad cum Mihai Craiu (fara cunostinte de specialitate daca ma intrebati) contrazice o mama, ca laptele matern nu este bun.

SA MORI TU !

Cum ma sa zici ca laptele matern nu e bun ca are prea mult aluminiu ? Da vaccinul de ce contine aluminiu ?

Atunci de ce tot regnul animal isi alapteaza natural puii o duce foarte bine ? Cumea e ca mai e promovat (poate din interes) de mihai vasilescu 

 

Contra vaccin

Sa vedem ce spun parintii care au format tabara impotriva vaccinarii:

Vaccinurile conțin substanțe extrem de nocive care pun în primejdie viața copilului. Printre aceste substanțe despre care ei vorbesc se numără:

 • Timerosal – un compus al mercurului care provoacă leziuni severe, permanente ale sistemului nervos
 • Aluminiu – care poate cauza demență și Alzheimer
 • Formaldehidă- care de asemenea ar avea efecte devastatoare asupra sistemului nervos
 • In anii 50 si 60, milioane de oameni din SUA au fost infectati prin vaccinurile anti-poliomielita cu virusul simian

Mai mult, sunt foarte multe voci care sustin ca vaccinurile pot provoca autism, moarte subita in cazul bebelusilor si chiar paralizie. Puteti citi tot articolul aici.

E o diferenta foarte mare intre imunizarea naturala, dobandita prin intermediul laptelui matern, in primele trei luni de viata, si imunizarea artificiala.

Nu e foarte cunoscut faptul ca prin serul care se injecteaza in organism se introduce un virus inactiv (sau un virus atenuat), o substanta prelevata dintr-un germen sau un compus chimic ce determina un raspuns din partea organismului.

 

 

Argumente pro vaccinare

Cred in medicina in general si cred ca vaccinurile pot face bine. Credeam in vechiul sistem sanitar care functiona.

Stim cu totii argumentele pro vaccinare. O imunitate ridicata, protectia la diverse boli, etc.

Intrebarea este: esti sigur ca face ce trebuie vaccinul respectiv ?

Vaccinurile, despre care stim ca previn unele boli, actioneaza ca un zid organic de protectie. Dar daca are fisuri pot avea urmari grave.

Argumentele pro vaccinare din mediile online se bazeaza pe studii facute in anii 1900 cand oamenii isi aruncau “mizeriile” pe geam si provocau neintentionat focare de infectii. Astazi nu cred ca mai este cazul. Daca ai un copil sanatos, ai grija de el si il cresti corespunzator, nu ar trebui sa ai probleme de nici un fel.

Exceptand problemele genetice, bolile din spitalele din Romania, vaccinurile aduse de cine stie unde cu cine stie ce substante, si alti factori de genul.

 

Vaccinarea obligatorie

Exista diverse shceme de vaccinare obligatorii si alternative. Iata una din ele

calendar-vaccinare
calendar-vaccinare

Ca este bun sau rau, alegerea este a fiecarui parinte.

Vaccinuri optionale

 • vaccinul antirubeolic
 • Vaccinul impotriva gastroenteritei acute
 • Vaccinarea anti human papiloma virus (pentru adolescente)
 • Vaccinul antivaricelos
 • Vaccinul impotriva Hepatitei A
 • Vaccinul antiurlian
 • Vaccinul Meningococic A+C

 

Reactii adverse la vaccinare

Teoretic vaccinarea este o procedura fara reactii adverse.

Dar ministrul educatiei Florian Bodog sustine la un post de radio ca statul va plati in caz de reactii adverse.

 • Reactii induse de vaccin: sunt efecte asociate cu proprietatile intrinseci ale vaccinului si cu raspunsul individual al organismului vaccinat, care din punct de vedere biologic, nu este de asteptat sa se produca in absenta vaccinarii.
 • Reactii potentate de vaccin (reactii care se pot produce si in alte situatii, la organismele susceptibile, dar care sunt precipitate de vaccinare)
 • Defecte de fabricatie sau erori de manipulare (vicii de productie, manipulare sau administrare)
 • Coincidente (reactii care apar dupa administrarea unui vaccin, fara a se putea stabili o relatie cauzala)

Concluzii

In primul rand sa nu mai aud mizerii de genul laptelel matern nu este bun de la nepriceputi ca Mihai Craiu. Mi-as permite sa-l intreb el cu formula a crescut. Mai mult ca sigur cu lapte matern sau de vaca. (fara nici un apropo !)

Personal nu sunt impotriva vaccinului. Consider ca vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino din Romania au fost bune. Acum nu mai am incredere in vaccinuri pentru ca, la fel cum spune si Olivia si altii, pot aparea reactii adverse, nu sunt sigure, nu stiu de unde provin, ce contin, etc.

Daca si-ar vaccina ministrul sanatatii copilul sa zica: uite ba, am incredere in vaccinu asta, este bun, garantez pentru el ! .. ar fi ceva.

Guvernului nu ii pasa .. vezi cazul Hexi Pharma. Ce incredere sa mai am eu cand sistemul sanitar este cum este, de guvernanti nu mai spun nimic. Cand ma uit la Dancila ..  ..e trist.

Fiecare om e unic, relationeaza cu lumea in felul sau si acesta e motivul pentru care nu se pot anticipa intotdeauna reactiile corpului la anumiti stimuli.

 

Vezi si alte articole similare:

 

Da-i share sa vada si prietenii tai !

Comments (1)

Comments are closed.