Mikala

Indrazneste sa vizezi

Jetman – Zboara puiule

Este incredibil cate lucruri poti face astazi cu tehnologia !

Nu trebuie decat sa ai ideea si totul poate deveni realitate mai usor decat crezi. Una dintre aceste idei este ca omul sa zboare liber ca o pasare.

Cum ar fi sa te duci astfel la munca ?

jetman
jetman

In imagine este Yves Rossy pilot militar pasionat de aviatie. Este cunoscut pentru inventarea si experimentarea unui jetpack, ca cel din imagine. Aripile sunt realizate din fibra de carbon.

Jetman este punctul culminant al inovării de 25 de ani a ceea ce a fost considerat mult timp imposibil. Datorita dorintei de a “zbura ca o pasare” pilotul militar elvetian Rossy a construit Jet-wing.

Astazi pilotii experimentati isi deschid aripile spre un zbor uman autonom. Echipa Jetpack ne indeamna sa ne alaturam unor oameni care cred ca acest mijloc de deplasare va schimba intr-o zi lumea si felul in care traim.

Jetman a fost inventat in 1996 de Rossy. In 2004 a avut loc primul zbor care a durat 5 minute si 40 de secunde.

Date tehnice

Deschiderea aripilor este de 2.4m. Aripile sunt propulsate de doua motoare Jetcat P400 modificate

Dupa ce si-a mutat activitatea in Dubai, in 2015 a efectuat un zbor deasupra Dubai-ului la 1219 metri altitudine. Cel mai mult a zburat la 2500 metri.

Pe 26 Septembrie 2018 a zburat in Anglia cu 190 km/h pe o distanta de 35km. De-a lungul timpului a facut mai multe zboruri, despre o parte din ele puteti gasi detalii aici.

Viteza maxima atinsa este de 304 km/h.

Jetman pictures

jetman vazut de sus
jetman vazut de sus
jetman pilot picture wallpaper
jetman pilot picture wallpaper
Jetman_Dubai
Jetman_Dubai
jetman-yves-rossy-zboara-in-formatie
jetman-yves-rossy-zboara-in-formatie

Probabil sistemul de aterizare nu este finalizat. Momentan nu se poate areriza pe verticala, se foloseste sistemul clasic de parasutare. Fiecare pilor are in spate in partea de sus o parasuta.

Jetman Video

LOFT: The Jetman Story

 

Veci si

 

Da-i share sa vada si prietenii tai !