Mikala

Indrazneste sa vizezi

Pesta porcina – focar provocat intentionat

 

Pesta Porcina este o infectie care afecteaza porcii. Ea poate fi combatuta sau prevenita DOAR daca se doreste.

Cica “440 de focare de pestă porcină africană au fost confirmate în acest an, 2018, în România”.

Update: doar ce-au anuntat la televizor, azi duminica 2.09.18 ca s-a ajuns la 800 de focare.

(daca link-ul nu este valid da-mi un mesaj)

Nu sunt fan CTP (Cristian Tudor Popescu), dar in cazul asta omu’ are dreptate.

Presupunand ca nu ar exista antidot si singura solutie este sa omoram porci, de ce nu s-a actionat prompt de la inceput ? Se sacrificau la primele semne 1.000 sau 5.000 de porci, dar nu 1,4 milioane de capete.

Initial as fi zis ca este o incompetenta a autoritatilor. M-am inselat.

Romania a fost avertizata impotriva pestei porcine cu 16 luni inainte

Comisia Europeană a avertizat România încă din februarie 2017 că nu ia măsuri concrete pentru prevenirea izbucnirii pestei porcine africane. În loc să întețească măsurile de combatere a Pestei Porcine Africane, ANSVSA le-a redus. Pagubele produse de incompetența conducerii ANSVSA sunt estimate la peste 3 miliarde de euro.


(daca link-ul nu este valid da-mi un mesaj)

‘nea Daea zice ca s-au luat toate masurile. Pai ba porcule, daca se luau nu trebuiau omorati toti porcii. Poate omora-i cativa ca deh.. nu suntem perfecti, dar chiar asa ?

Dragnea de unde a stiut ?

Exista dovezi concrete ca fiul lui Dragnea a vandut porcii inainte cu 2 (sau cateva) zile inainte de pesta porcina. Fix atunci. Cam multe coincidente la nea Dracnea asta. Si cu Belina si cu Porcina si cu Dosar-ina si cu altele..

harta pesta porcina
harta pesta porcina

Si mistretul e de vina

Si ca sa omoram cat mai multi porci sa nu-i uitam pe cei mistreti. Chiar daca traiesc doar in padure. Autoritatile, si-asa corupte si spaguite la greu mai prin toate judetele, au gasit scuza si acoperirea ca sa omoare cat mai multi mistreti, pesta porcina.

Si cu cei care raman ? Adica omoram toti porcii (sau aproape toti, in jur de un milion) si lasam porcii mistreti ?

Până la sfârşitul anului, în Vrancea vor fi împuşcaţi de două ori mai mulţi mistreţi decât cota de recoltă stabilită pentru anul trecut.

Astfel, până la sfârşitul acestui an trebuie vânaţi 1.500 de mistreţi

Ce spune Ponta

Fostul premier, Victor Ponta, prezintă pe pagina lui de Facebook o postare din mai 2017, în care Liviu Dragnea anunța că România a fost admisă pe lista oficială a statelor libere de pesta porcină. ”Astfel, după mai bine de 10 ani, a fost înlăturată principala barieră privind exportul de carne de porc din România”, scria Liviu Dragnea. Ponta: ”Despre PESTA PORCINA- acum am aflat că încă din 2017 Liviu Dragnea a rezolvat problema – și a primit și un premiu pentru asta! Dupa care a vândut toți porcii de la Ferma din Salcia!!! Și a mai facut cateva milioane de euro!

Antidot Festa Porcina

Vrajeala asta cu “nu exista alta varianta” sa i-o spuna lu mutu.

Daca nu sunt in stare sa previna nici pe google nu stiu sa caute ? E plin de solutii si antidoate.

Ia priviti link-ul asta 

antidot festa porcina
antidot festa porcina

Cine este interesat sau are cunstinte avansate de chimie poate gasi mai multe detalii in link-ul urmator

Antiviral Role of IFITM Proteins in African Swine Fever Virus Infection

Ce spun oamenii

Cum bine spune un blog “Smecheria cu PESTA PORCINA din 2018 este o repetare a smecheriei cu AVIARA”

In 2008 a fost alta pesta porcina. Apoi a fost aviara, acum din nou pesta porcina. Ce-aveti ma cu noi ? Alte tari de ce nu se “imbolnavesc” ? Spania si Italia nu-s mai aproape de Africa decat noi ? Cum de aia pot sa se fereasca de pesta porcina si noi nu ? Aia nu mananca porc ? Grecia si Bulgaria la fel, si aia sunt scutiti ?

Cred ca acest focar a fost provocat“, a declarat Dragoş Frumosu, preşedintele FNSIA.

„Dacă fac o analiză şi mă uit că industria cărnii, morăritul şi panificaţia sunt cam singurele subramuri din industria alimentară cu o dezvoltare mare şi investiţii româneşti, mă pune iar să trag nişte concluzii care nu aş vrea să fie pripite şi care aş vrea să fie numai ca şi o gândire personală exprimată.

Industria uleiului înseamnă în momentul de faţă 90% investii străine, industria zahărului înseamnă 90% investiţii străine, industria băuturilor răcoritoare sau berile 100%, industria de procesare a laptelui şi produselor lactate înseamnă 90% investiţii străine, deci morăritul, panificaţia şi industria cărnii au rămas două sectoare cu preponderenţă a investiţiilor româneşti, şi atunci de gândeşti la lucrurile astea”, a adăugat Frumosu.

În privinţa efectelor pe care fenomenul pestei porcine îl poate avea asupra industriei, dar şi a României, Dragăş Frumosu a precizat că ţara noastră va fi nevoită să importe mai multă carne pentru consum şi procesare, iar tot mai multe ferme autohtone riscă să-şi închidă porţile.

Pai nu asta se doreste ?

Nu e bine sa se dezvolte romanul, el trebuie sa importe. Cat mai mult. Da-i salariu cat mai mic. Tine-l ocupat. Ministrul transportului a spus ca autostrazile nu ne fac bine, doamne fereste. Auzi tu .. turism si transporturi ne trebuie noua. E dracia dracului …

 

Vezi si de ce NU se va construi autostrada Comarnic – Brasov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.