Mikala

Indrazneste sa vizezi

Placute de inmatriculare inteligente

Masinile au aparut acum 200 de ani si s-a schimbat cam totul la ele mai putin numarul de inmatriculare.

Arabii introduc in curand placutele de inmatriculare inteligente.

Placute de inmatriculare inteligente

Placute de inmatriculare dubai 13
Placute de inmatriculare dubai 13

Acestea sunt atasate unui cont bancar si sunt conectate la GPS. Astfel se poate sti de la distanta daca soferul a avut accident sau masina a fost furata.

Placutele de inmatriculare se pot modifica singure pentru a afisa o alerta in cazul in care vehiculul sau placuta digitala sunt furate.

Sigur, exista si indoieli ca sistemul va fi 100% sigur. Atata timp cat pot fi modificate la distanta pot aparea vulnerabilitati si ar putea fi hackuite. in plus clima din zonele ecuatoriale (nisipul si temperaturile ridicate) ar putea crea probleme tehnologiei.

Servicii precum reinnoirea inmatricularii, taxele de parcare sau amenzile pot fi retrase instant din cont.

In incercarea de a deveni un centru tehnologic international Dubaiul a avut mai multe initiative inovative in ultima perioada.

Cea mai scumpa placuta de inmatriculare

Cea mai scumpa placuta de inmatriculare a fost vanduta, evident, in Dubai.

Autoritatea pentru Drumuri si Transport din Dubai si a aruncat in joc nu mai putin de 80 de placute de inmatriculare mult dorite de seicii arabi si nu numai.

La eveniment au luat parte peste 300 de oameni de afaceri dispusi sa ofere multe milioane de euro pentru o singura astfel de placuta de inmatriculare.

Vanzarea s-a realizat la licitatie. Acest fel de licitatii sunt considerate a fi la moda in Emirate, o placuta de inmatriculare cat mai scurta aratand bogatia si puterea posesorului automobilului.

Pentru placuta de inmatriculare cu numarul „Dubai 5”, indianul Balwinder Sahani a oferit nu mai putin de 33 milioane de dirhami, echivalentul a aproximativ opt milioane de euro.

dubai 5 placuta de inmatriculare
dubai 5 placuta de inmatriculare

Vezi si noul sistem de Taxi cu Drone care a fost implementat in Dubai. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.