Mikala

Indrazneste sa vizezi

Protest 12 august, a 3-a zi

Duminica 12 august a 3-a zi de protest.

Toata “distractia” asta are o singura miza: cea geopolitica. Este foarte clar ca pozitia tarii noastre are o influenta majora asupra celor doua mari puteri America-Rusia.  Practic suntem granita dintre cei doi mari jucatori.

Din comunism si pana in prezent traim sub influenta rusa. De la Iliescu tatal, continuand cu Bombonel, Ponta, multi altii si mai nou cu Dragnea. (unii agenti rusi) Sa nu uitam nici de Tariceanu care are un rol important, cine stie cunoaste.

Este greu sa schimbi un regim care domneste sub o forma sau alta de ani de zile, dar o data ce reusesti sa-l urnesti cade ca un domino.

Cum de nu se intreaba nimeni de ce Daniel-san prea-Fericitul face drumuri in mama Rusia ? Si apoi da sfoara in tara si preotii pun, in campanie, pe spatele bibliei si altor carti din care citesc poza PSD ? Pe sistemul “Sa faci ce zice popa nu ce face popa”, nu ?

De ce nu vad multi manipularile ? De la pungile oferite cadou in prag de alegeri pana la toti de la sate adusi pe cateva sute de lei “ca sa se-nmulteasca” la mitingul lu peste. 500 de lei + sandvish

(daca pica link-ul da-mi un mesaj)

Insusi Ponta (care a sarit din barca psd) a scapat porumbelul cand Basescu a castigat alegerile:

– “Sistemul lor de furt si de fraudare a functionat mai bine decat al nostru”

M-a amuzat si discursul primarului Firea la miting si la primirea Simonei. I-au dat romanii ce-a primit Dragnea toata in ultimele zile.

Vorba unui cunoscut, cine il omoara pe Dragnea devine erou national.

Incerc sa gasesc partile bune din ce face Pesede-u’ acum, dar fara rezultat.  In momentul de fata avem de ales intre PSD (Rusia) sau sa incerce o altfel de democratie, varianta EUropeana.

Mie nu-mi place sa disec politica si nici nu am timp de chestiile zilnice marunte. Eu privesc lucrurile macro. Astazi sunt foarte clare urmatoarele:

 • Nu avem infrastructura (autostrazi, feroviara)
 • Nu avem spitale (avem focare)
 • Nu avem educatie (vezi Veorica, Dracnea, etc.)
 • Nu avem servicii
 • Nu mai avem paduri
 • Nu avem democratie

Pana si bulgarii care erau in urma noastra au fost mai destepti. I-au lasat pe germani sa investeasca. Acum au mai multi km de autostrada si un turism de invidiat fata de noi. La noi saraca Mamaia e scumpa si are niste servicii de-ti dau lacrimile.

Mercedes s-a dus in Ungaria, Dacia ameninta ca pleaca, alti investitori ocolesc Romania din cauza riscului de tara ridicat si a beneficiilor inexistente.

Hai sa privim putin din avion cele doua parti. Unde vrei sa traiesti  ?

A: In Rusia unde e saracie si conditiile sunt cum sunt.

B: Intro tara ca America sau Anglia.

Majoritatea romanilor au emigrat in vest pentru ca sunt conditii mai bune, salarii mai mari, autostrazi, servicii, turism, etc. Nu spun ca in UE e lapte si miere, dar spre deosebire de “mother rusia” care nu-ti da nimic, in UE ai la dispozitie fonduri care le poti accesa. Sunt multe exemple in tara asta, de la comune (Pestera) la orase (Oradea).

Degeaba se bat cu pumnii in piept ciumatii rosii ca au crescut salariile si pensiile la amaratii de bugetari si pensionari. Imediat dupa au crescut si preturile ca n-au cu ce sa le sustina.

Vezi si taxe, pret combustibil, si altele.

Despre protest diaspora 10 august

In prima zi au fost peste 100.000 de oameni. Jandarmii au actionat la comanda. Probabil liderii PSD au crezut ca ii sperie pe romani cu gaze lacrimogene, arestari si tunuri cu apa. Aproape 500 de raniti.

A doua zi s-au estimat 20.000 de oameni, dar cu venit peste 60.000.

A treia zi se anunta un numar mai mare de oameni decat azi, a 2-a zi. Sunt sanse sa fie din nou peste 100.000 de oameni in strada. In plus ies si din alte orase in strada.

Singura solutie, inca o revolutie

Daca tu nu faci nimic, n-o sa se schimbe nimic ! Am fost in prima zi in strada, am inghitit un camion de piper. Mi se pare ca inca o ducem bine. Nu s-au deranjat prea multi bucuresteni. Spre deosebire de mitingul psd in care au venit majoritatea pe bani (vezi video de mai sus), la protestul diaspora august am vazut forta de munca a acestei tari. Daca nu stiti, in romania mai sunt sunt mai putin de 15 milioane de oameni.

Sunt oare destui cei din strada pentru a produce o schimbare ? Din 3-4 milioane care sunt in Bucuresti foarte putini ies din casa. Unii sunt lenesi, altii miserupisti…  Inseamna ca o duc bine. Majoritatea din piata sunt din provincie/diaspora. Cei care muncesc afara stiu cel mai bine cum e sa muncesti pe 500 de euro in Romania si pe 2500 pe unde nimereste fiecare. Cu micile diferente si proportii de rigoare ..

Personal sunt dezamagit de actuala conducere, dar o duc mai bine decat unii. Nu atat de bine pe cat mi-as fi dorit dar nu ma pot plange.

Concluzie

Intotdeauna in urma unei actiuni m-a interesat cel mai mult rezultatul final. Indiferent de cum se desfasoara aceste actiuni, pasnic sau mai violent, important este ce se intampla dupa.

Care este scopul ?

 • Schimbarea regimului ?
 • Dracnea la puscarie ?
 • Jos guvernul psd ?
 • O democratie pe bune ?
 • Autostrazi, servicii, educatie, joburi

Poate a 3-a zi este cu noroc.

Luati-va masuri de siguranta, in prima zi s-au blocat trenuri si autocaruri ca sa limiteze numarul de participanti. Sunteti mai destepti ce mama dracului 🙂

 

PS: toate de mai sus sunt fapte, pareri si citate din media. Articolul nu are nici o intentie de instigare sau influentare de orice fel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.