Mikala

Indrazneste sa vizezi

Respecta batranii !

Se spune ca trebuie sa respectam batranii nu numai pentru ce-au fost in trecut, ci si pentru ca putem vedea, cu ajutorul lor, viitorul nostru.

Treateaza-i asa cum vrei chiar tu sa fi tratat(a).

Dupa cum poti vedea in pozele de mai jos fiecare om are un job, munceste pentru comunitate si in final majoritatea nu se aleg cu mare lucru. Majoritatea nu au telefoane, masini, case mari, animale, de iesiri seara sau in weekend nici nu mai vorbesc.

Batranetea este grea pentru unii oameni in varsta. Desi spiritul ramane vesnic tanar corpul nu te mai ajuta ca la 20 de ani sau la 40. In plus nu mai primesti salariu ci doar o amarata de pensie cu valoare de 70% mai mica din care te ajuta sa supravietuiesti. Vrei nu vrei vine in timp vine o noua rata: medicamente.

Un proverb romanesc spune: Cinsteşte-i pe bătrâni, dacă vrei să te respecte cei tineri. 

Iata si o alta parere:

O naţiune care nu-şi respectă bătrânii nu are nici un viitor

“Aţi intrat vreodată într-un sediu de sucursală bancară în ziua în care vin bătrânii să-şi ridice pensia? Vă asigur că aveţi ce vedea. Sunt cozi interminable la ghişee, formate din bieţi bătrâni cu feţe triste şi transpirate, mulţi dintre ei dând semne evidente de suferinţă fizică din cauza căldurii umede şi sufocante ce trona în sală.

Să obligi însă bătrânii să-şi piardă ore în şir la rînduri, în condiţii infernale, doar pentru a primi un drept care li se cuvine cu vârf şi îndesat mi se pare o batjocură în toată regula, o umilinţă de nesuportat şi poate chiar o soluţie josnică, un produs al unei minţi diabolice, la necesităţile guvernanţilor de a reduce la maximum şi cât mai rapid volumul banilor de pensii.

Veţi spune poate că nu-i obligă nimeni pe bieţii oameni să-şi ridice pensiile în acelaşi timp, chiar în ziua în care intră banii în cont, da? Evident că nu-i obligă cineva, ci CEVA! Foamea, stimabililor. Foamea şi lipsa de medicamente! Să nu uităm că, de la o anumită vârstă, sănătatea se cumpără. Iar la puterea de cumpărare – de tot râsul – a pensiilor din ziua de azi e cam greu să-ţi vină pensia şi să poţi spune, bătându-te sătul cu mâna pe burtă, că nu-ţi trebuie bani.”

 

Citeste si Cititul, întâlnirile cu oameni dragi, muzica bună, ciocolata.. 

 

Da-i un share sa vada si prietenii tai !