Mikala

Indrazneste sa vizezi

Sa radem cu Dancila

Pe sistemul nu te supara frate la cate gafe, balbe greseli, boacane si prostii a spus e greu sa le tii sirul.

Mai sunt oameni care gresesc dar mai fac si pauza.

Hai sa facem o lista si un top al celor mai mari greseli ale lui Dancila.

Repet, pe sistemul nu te supara frate, daca era un terchea-berchea nu observa nimeni. Daca se intampla in autobuz sau metrou trece lumea cu vederea.

Dar cand primul ministru nu stie sa vorbeste .. ma scuzi pardon, n-am cum sa-l scuz. 

0. Iran si Pakistan sunt tari membre UE

Inca de anul trecut de pe 14  iunie doamna ministru facea greseli si se facea de ras, se pare, in parlamentul european, caci de acolo a venit inainte sa poposeasca pe scaunul de prim-ministru.

Intrebata de fata care ii tinea microfonul intro limba straina doamna ministru raspunde in romana.

Bine-a facut. Norocul nostru pentru ca a facut o gafa mondiala. A spus ca Iranul si Pakistanul sunt membre UE.

1. Intern-shipul de la guvern

Dancila despre a 6-a editie a Intern-shipului organizat de guvern: Ma bucur ca suntem la a 5-a editie. 

Nu va speriati, doamna ministru este atenta si o sa revina si la editia 6 in curand.

2. Euro 20-20

S-a spus cu rautate in media ca doamna ministru nu stie sa numere. Eu cred ca a facut-o intentionat. E probabil o prescurtare ca la americani. Americanii ca sa vorbeste repede spune cuvinte prescurtate. Mai prescurteaza o cifra, mai un cuvant, vorbesc cu initiale ca e mai usor. Probabil nici doamna Dancila nu se gandea ca e mult de vorbit din calitatea de prim ministru asa ca o fi dat pe repede-nainte.

3. Opozitia parlamentala

Parlamentala in loc de parlamentara.  Asta este un fel de almanahe. Cu precizarea ca domnu Vanghelie intr-un final a terminat de citit cartea respectiva, pe cand doamna ministru pare ca d-abia incepe.

Nu mai bine isi ia un purtator de cuvant ? Cateva sugesti ar fi sa citeasca de pe foaie, sa-si inregistreze discursurile (chiar daca ar dura mult sa faca asta ) sau sa puna o persoana capabila sa faca asta sa nu ne facem dracu de ras mai rau decat ne-am facut ..

Mai mult, doamna ministru CITEA de pe foaie. Probabil din cauza ca citeste mult nu si-a revizuit notitele (daca au fost scrise de dansa) sau nu a citit corect.

4. Autostrada Bucuresti – Pitesti – Sibiu

Intrebata de autostrada Bucuresti – Pitesti doamna ministru raspunde la autostrada Sibiu, stadiul autostrazii Sibiu …  justificand apoi ca “vreau sa va raspund punctual si de aceea sunt foarte atenta”. Pe buneeee ? Atenta la ce ? La subiect categoric nu.

5. Dancila reprezinta adversarii partidului

“Programul de guvernare al PSD a avut parte de la inceput de o respingere automata din partea adversarilor partidului pe care il reprezint.”

Cuuumm ?

Dansa ii reprezinta pe adversarii partidului ? Pai la modul cum vorbeste si ce spune cam are dreptate. Daca as fi intr-un partid si as avea un asa prim ministru m-as face de rusine.

Dar se pare ca lu Dragnea ii convine ca mai atrage atentia publicului. E ca si cum la conducerea autobuzului punem o maimuta sa ne mai distram si noi …

 

6. Pavianul cu mantie

Jurmalistul C.T.P. a fost amendat pentru ca precizat ca doamna ministru seamana cu specia pavian cu mantie de mai jos .

Potrivit mai multor cetateni domnul Cristian Tudor Popescu a avut o intentie buna, dar nu trebuia sa jigneasca maimuta.

 

Pavian-cu-mantie
Pavian-cu-mantie

7. Imunoglobina

Imunoglobina sau IMUNOGLOBULINA ?? Problema e ca a spus-o de mai multe ori.

“A gresi e omeneste ne spune doamna ministru” dar a continua in greseala sau a face greseala dupa greseala tot omeneste e ?

Apreciem vointa domniei sale, dar mai bine sa revina cand ii reuseste. Eventual poate o ajuta un coleg de partid cu un paharel ca sa-si faca curaj.

Credeti c-ar fi mai rau ? Se poate mai rau de-atata ? N-ar vrea sa stiu raspunsul la intrebarea asta …

8. Imi place sa citesc

NU SE VEDEE ! Tu nu stie sa deschide gura, nu stie sa dai exemplu de 2-3 carti si ai tupeul sa spui ca iti place sa citesti ?

Intrebata daca a fost inspirata de o persoana cu care a lucrat Dancila n-a spus nimic despre Dragnea. Intrebata de carti care au inspirat-o iar nu a stiut sa ne spuna nimic concret.

“Imi place sa citesc si incerc sa citesc ori de cate ori gasesc timp.” Cred ca ori nu are timp ori nu citeste ce trebuie sau cum trebuie.

deh, fiecare cu placerile proprii..

9. Limbile straine

parlez-vous france madam ?

Nici cu limbile nu sta bine doamna Dancila. Daca va uitati pe youtube (mai bine nu) o sa vedeti cum citeste de la un pupitru.

Nu este greu de inteles. Daca in limba materna nu se descurca, aveti pretentii s-o faca in alte limbi mai bine sau la fel ?

Nu este de ajuns ca a raspuns in limba romana la un interviu in engleza ? Se uita jurnalista care tinea microfonul ciudat dar ce sa-i faci .. e Viorica noastra

Concluzie

Per total cred ca e mai bine. Poate ca PSD n-a luat o decizie rea ca pus-o prim ministru pe doamna Dancila. Decat sa ne faca de ras pe toti prin Parlamentul European, mai bine sa se faca ea de ras singurica la noi in batatura.

Pai mancati-as geografia matale, cum sa spui ca Iran este in Europa ?? Cum sa nu stie sa vorbeste romaneste ? Cum sa scrii in cv ca stii limbi straine cand tu raspunzi la interviu in limba romana ?

Daca ne-a scapat ceva nu exita sa ne trimiti ca sa updatam lista.

Sunt convins ca vor veni si alte gafe din simplul motiv ca un om nu se schimba peste noapte.

Mai multe in curand ..

In speranta ca te-ai  amuzat te invit sa contribui si sa aratati si la altii cine ne conduce pe noi 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.