Mikala

Indrazneste sa vizezi

Si-a uitat cineva cocaina pe plaja ?

DIICOT a adus la Bucuresti o tona de cocaina cu puritate de 90% gasita intr-o salupa in delta dunarii.

In data de 20 martie un pachet de 1kg de cocaina a fost scapat dintr-o duba inmatriculata in Romania in judetul Tulcea.

Doua zile mai tarziu, vineri pe 22, dupa furtuna, a fost gasita pe o plaja, de catre un localnic, o barca (salupa mai exact) care continea cam o tona de cocaina pura. In urma analizelor s-a observat ca are aceeasi puritate de 90%. Cocaina era depozitata in 35 de saci.

 

Update: 

Un cititor ne-a comunicat ca a fost gasita o noua salupa in delta. Tot cu droguri. Ce coincidenta. De data asta nu a mai fost furtuna si au fost numai 800 de kg de cocaina. Dupa cum o sa vedeti mai jos se banuia ca lotul avea in intregime aproximativ 1700 de kg. Iata ca acum ar fi tot.

Un medic de specialitate care a tratat toxicomani a declarat public ca o tona de cocaina “este suficienta pentru a face high jumate din Europa fara nici un fel de problema”.

Nu prea mai conteaza detaliile caci nu ne afecteaza direct sau pe termen scurt. E la fel ca educatia, daca o faci pe termen lung, se vede si ai rezultate foarte bune. Cam astea sunt transporturile de top si din cand in cand un Dorel greseste. Vezi mai jos cam pe unde se incadreaza, ca si cantitate, cele mai mari transporturi.

In continuare vedeti o poza cu sacii adusi la Bucuresti si stirea initiala.

o tona cocaina pura
o tona cocaina pura 90 in saci

 

Declaratia sefului DIICOT, Felix Banila

“In urma investigatiilor privind traseul marfii, anchetatorii romani au gasit vineri dimineata, pe malul Marii Negre, in zona locaitatii Sfantu Gheorghe, o barca rasturnata, iar pe mal si in ambarcatiune au descoperit pachete invelite in baloane de cauciuc, avand acelasi logo, continut si mod de ambalare cu pachetul pierdut din duba cu doua zile inainte”, a relatat seful DIICOT.

Cantitatea totala este de 1.040 de kilograme brut de cocaina, care are valoare de piata de pana la 300 de milioane de euro.

Din declaratii am constat ca aceasta cantitate urma sa fie triplata prin combinarea cu alte substante.

 

Cum ma ? Anchetatorii DIICOT impreuna cu politia romana supravegheau transportul, dar de fapt acesta s-a descoperit in urma unui telefon de la un pescar ? APLAUZE !

 

Desinatia: Europa de Vest

Cocaina era transportata spre Europa de Vest de cetateni sarbi si spanioli, cu ajutorul unor complici romani.

Pentru comercializare aceasta se combina cu diverse substante de obicei. Este posibil ca transportul sa nu si fost pentru Romania.

Partea haioasa este ca, statistic, se depisteaza un procent destul de mic din transpotul total. Iti dai seama ce cantitate si ce sume de bani implica aceasta “meserie”.

Initial s-a spus ca lotul avea 1700 de kg.

Unde sunt cele 700 de kg ramase ?

Organele competente au retinut 7 persoane.

Ce este cocaina ?

Cocaina (coke) este definita ca un drog recreational. Cel mai des consumata este sub forma de praf, inhalata (fumata) sau injectata in vena.

Efectele cocainei includ, in principal si nu se limiteaza la: ruperea contactului cu realitatea, senzatie de euforie ridicata si o doza de agitatie (printre altele).

Formula: C17H21NO4

Hai ca formula am inteles-o, tre sa ai cunostinte de chimie, mai mult sau mai putin.. dar se pare ca pentru doritori este disponibil onine, in wikipedia, modul de preparare: Solubility in water: ~1.8 mg/mL (20 °C)  si multe alte detalii “picante”. 

Alte capturi in Romania

Pe teritoriul Romaniei au mai fost doua astfel de capturi, una de peste doua tone de cocaina in anul 2016 si alta de aproximativ o tona de cocaina capturata la Constanta in anul 2009.

 

Intrebari:

  1. De ce s-a asteptat telefonul localnicului ? Daca actiunea era supravegheata de organele competente, care sunt ele organe competente (DIICOT si politia romana), de ce nu s-a intevenit cand s-a rasturnat barca si s-a asteptat telefonul minune ? Cum ca nu se stie nimic despre transportatori ?
  2. Sistemul de monitorizare SCOMAR nu este eficient ? Aceleasi organe au monitorizat si nu au intervenit pentru ca erau DOAR 800 de kg de cocaina. Romanii nu se complica cu o cantitate asa mica. Probabil de 50 tone in sus incepe sa ne intereseze.
  3. Cum se face ca multe din astfel de treburi/dezvaluiri importante apar public numai prin evenimente speciale ? Vezi si valiza gasita in Teleorman  cu documente. 

Hai sa fim seriosi, nimeni nu pierde cateva sute de milioane pe o plaja sau mai stiu eu unde. Gandeste-te numai cum te uiti la salariul de cateva sute de euro in fiecare luna. Pai cum aveai grija de niste milioane de euro ? Cineva a pierdut niste bani si cineva, acelasi sau altu, a pierdut transportul.

Eh, life goes on ..

 

Citeste si alte noutati

 

Da-i share sa vada si prietenii tai !