Mikala

Indrazneste sa vizezi

Teava cu cornete, primul shooter romanesc

 
prea tare, prea ca la tara ! Da, chiar a fost teava cu cornete primul shooter romanesc. O partida dura o zi. 
Generatia milenials 2000+ nu cred sa fi jucat de asa ceva. Era ca un Counter Strike real life. Iar cea mai tare senzatie o aveai din skilurile pe care ti le imbunatateai continuu. Pentru ca daca n-o faceai ieseai din joc. Nu exista cheaturi. :))) deja ma bufneste rasu. Nu aveai cum sa trisezi prietene. Te pricepi sau nu. Era totul live si pe bune. 
 
Astia vand kitul cu 40 de lei in timp ce eu acum 25 de ani le procuram gratis de te miri unde. Indiferent daca gaseam sau nu “material” nu exista partida sa nu fie vreunu prezent si inarmat. Fiecare testa si adopta metoda unica de “fabricare” a cornetelor (rotunde, patrate, lungi scurte, tari, moi, etc) , avea arma personalizata si confectionata in functie de gabarit, plamani si port si sa nu uitam accesoriile.
teava-cu-cornete_personalizata
teava-cu-cornete_personalizata
Care astia ? am vazut ca a aparut pe piata kit la suprapret. Treaba lor, le urez succes, dar nu cred ca o sa prea aibe pentru ca acele “mici imbunatatiri” care cred ei ca sunt super iau din crema jocului. Se mai si lauda ca veterani ai jocului. Pai unde-au vazut ei kit pentru facut cornete ? care mai e farmecu daca nu faci tu treaba manual la fata locului ?
Cine e interesat de produs sau vrea sa arunce un ochi o poate face aici 
(in afara subiectului: cum ar fi fost sa vanda si cornete ? )
 
Jocurile erau si ele diverse: bineinteles ca cel mai popular si jucat era pe echipe, dar in functie de locatie si chef se faceau intreceri si concursuri gen care trage mai sus, care numereste obiectul, hai sa dam in baba aia sau palaria lu’ nea Vasile, si multe altele..
lansatoare teava cu cornete
lansatoare teava cu cornete
 
Si cum orice modificari se distanteaza de realitate recomand ignorarea instructiunilor baietilor de pe site. Eu nu promovez produsul in ideea de marketing ci pentru cei care vor sa vada adevarata distractie ale anilor 80-90. Fiecare nu avea decat teava si foile de cornete la purtator. Nu exista lipici, scoci si alte minuni. La lupta nu sta nimeni dupa tine. Daca ti-ai facut cornetul bine, daca nu iar bine. Cornetele se fac dintr-o foaie de caiet mic de dictando sau matematica rupta in doua pe lungime. Se rasucesc cu mana in forma de cornet, de aici vine si numele, si la varf se lipeste cu limba.
 
Este cat se poate de simplu. Pentru jocul asta nu ai nevoie decat de teava si hartie, zeci de foi pentru ca se consuma ceva munitie .. mai ales cand sunteti mai multi.
 
Ca sa faceti jocul mai interesant lasati telefoanele acasa pentru ca nu aveam telefoane pe vremea aia. La noi era “ziua de cornete” si atat !
teava cu cornete
teava cu cornete
cum se fac cornetele
cum se fac cornetele, munitia
Da-i share sa vada si prietenii tai !