Mikala

Indrazneste sa vizezi

Tesla produce si nave

O companie olandeza construieste doua barje gigant sub umbrela Tesla.

Compania a anutat ca vasele vor fi gata in aceasta toamna si vor fi inaugurate pe canalul Wilhelmina din Olanda.

Este vorba de un proiect de 100 milioane de euro de la care se asteapta sa aiba un impact asupra transportului local intre Amsterdam, Antwerp, and Rotterdam. Ideea este de a reduce numarul containerelor care se transporta pe uscat.

Ce m-a impresionat este faptul ca din cele 7300 de vase de-a lungul Europei, peste 5000 sunt detinute de antreprenori din Belgia si Olanda. Nu-i de mirare ca Olanda se opune cu fermitate ca portul Constanta ca preia din traficul maritim si ca noi nu avem autostrazi  care face legatura cu coridorul pan-european Constanta – Nadlac. Pura coincidenta. 

vase tesla
vase tesla

Vasele vor avea o capacitate de 280 de containere. Primele 6 bucati estimeaza o eliminare a 23.000 de tiruri de pe strazile din Olanda.

Ce frumos e sa vezi cum guvernul gandeste in perspectiva si nu numai sa propune proiecte, dar le si aplica…

Aceste vase au fost gandite incat bateriile se stocheaza in container. N-am inteles daca e vorba de un singur container, poate faceti voi calculul, ar fi o treaba, a dracu de economica sa nu mai vorbim de emisii ..

Transportul trece pe electricitate !

Se pare ca olandezii nu sunt singurii care fabrica vase si nave electrice.

China produce un vas de 70 m lungime, 14 latime, 4.5 adancime, cu o capacitate de 2.000 de tone. Vasu va fi propulsat de doua motoare 2x160kw cu o capacitate de 2.4MWh.

Nu Feribotu ! (cine stie bancu.. )

Suedia pregateste 2 feriboturi electrice pentru transportul maritim.

Acestea sunt folosite pentru transportul de persoane pe o lungime de 4km. Au 238m lungime, 8.4 tone si se estimeaza un transport anual de 7.4 milioane de pasageri si 1.9 milioande de autovehicule.

Fiecare feribot va avea 640 de baterii de 6.5KWh si vor avea prize pentru alimentarea a 70 de masini pe timpul transportului.

feribot electric
feribot electric

Vezi si Tesla Trucks sau

 

Da-i share sa citeasca si prietenii tai !