Mikala

Indrazneste sa vizezi

Trecem la moneda EURO

Trecerea la moneda euro a fost votata in Congresul PSD. Aceasta va avea loc pana in 2024.

Dragnea sune ca este un pas obligatoriu pentru ca România să poată sta la masa bogaţilor. 

Stabilirea calendarului de aderare la zona euro s-a facut sau se face, cel putin teoretic, cu consultari din partea Presedintiei, Bancii Naţională a României, Academiei Romane, partidelor politice, membrilor universitari, sindicatelor, patronatelor şi a societatii civile.

moneda-euro
moneda-euro

Conform președintelui Comisiei (Cârciumaru) pentru administrație publică din senat, în perioada premergătoare adoptării monedei unice, economia națională trebuie să parcurgă ajustările necesare integrării în zona euro, marcate de reforme structurale ample, cu efecte asupra competitivității sale generale.

Celelalte state care ar trebui sa adere la moneda Euro sunt Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, Suedia si Ungaria.

Guvernul a infiintat o comisie pentru aderarea la zona euro. Aceasta trebuie sa pregătească atât calendarul, cât şi procesul de aderare.

Premierul nostru, care ne face de ras din cand in cand, a anuntat ca “adoptarea monedei euro cel mai important proiect după aderarea României la Uniunea Europeană”.

România a abandonat ideea adoptării monedei unice europene în 2019 și în acest moment nimeni nu ştie când va fi posibil acest lucru.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că ţara noastră trebuie să adopte euro la un moment dat, iar problema e când, şi nu dacă, pentru că noi nu avem opţiunea opt-out (opţiunea de a te opune).

Este nevoie de o continuare a reformelor care să ducă la creştere economică. Guvernatorul Isărescu a declarat că se impune continuarea procesului de privatizare sau restructurare a companiilor de stat, creşterea flexibilităţii şi a gradului de ocupare şi finalizarea liberalizării preţurilor administrate la energie.

Dezvoltarea României şi rămânerea în urmă sunt principalele probleme care împiedică adoptarea mai devreme a monedei euro.

romania-adopta-moneda-euro
romania-adopta-moneda-euro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.