Mikala

Indrazneste sa vizezi

USB4 – 40GBps

USB4 va fi lansat anul acesta (2019)

Va avea o latime de banda dubla fata de USB3, de 40GB/sec si permite mai multe conectari in paralel si protocoale. Va fi de doua ori mai rapid decat aproape orice solutie.

Brad Saunders presedintele grupului de promotori USB a afirtmat intr-o declaratie ca scopul principal este acela de a oferi o mai buna utilizare a datelor, o sursa de alimentare cu energie si un conector usor de utilizat.

USB4 imbunatateste comunicarea cu bus-ul prin optimizarea unei singure conexiuni dubland performanta.

usb4
usb4

The USB4 solution specifically tailors bus operation to further enhance this experience by optimizing the blend of data and display over a single connection and enabling the further doubling of performance.”

“Soluția USB4 ajustează în mod special operarea cu autobuzul pentru a spori în continuare această experiență prin optimizarea amestecului de date și afișare pe o singură conexiune și permițând dublarea suplimentară a performanței.” USB4 nu este de fapt complet nou de știri.

Specificatiile nu sunt noi. Thunderbolt 3 dezvoltat de intel in 2015 a influentat mare parte din standardul USB4. Chiar daca USB4 va integra caracteristicile Thunderbolt 3, cele doua vor fi disponibile in paralel cel putin o perioada.

Peste 50 de companii participa activ in finalizarea specificatiilor.

Energie

USB4 poate transporta si alimenta device-uri si placi grafice pana la 100W. Poate suporta doua display-uri de 4K sau unul de 5K.

Specificatii USB4

Momentan nu sunt disponibile toate specificatiile, dar producatorii le vor face publine cel tarziu la lansare. Chiar si asa device-urile care vor folosi tehnologia usb4 vor incepe sa apara dupa 18 luni, cel mai probabil la inceputul lui 2021.

Inca nu a aparut portul usb4, nu se stie daca se va adapta pe portul USB-C sau se va implementa unul nou.

USB4.0 va fi compatibil cu USB3.2 si USB 2.0

USB-C
USB-C cable port

Mai multe despre tehnologia USB4 puteti gasi aici, aici sau aici.

 

Citeste si despre Capra vecinului

 

Da-i share sa vada si prietenii tai !